torstai 5. helmikuuta 2015

Itävaltalainen päivällinen

Viime sunnuntaina matkustettiin Elsan kanssa Semarangiin, missä Juliana kokkasi perinteistä Itävaltalaista ruokaa. Ennen Bennyn ja Julianan tapaamista ehdittiin kuitenkin pyytää yhteiskuvaa poliisiopiskelijoiden kanssa ja sitten hihittäen juoksemaan pakoon. Myöhemmin Benny valaisi, että niiden paidat on noin tiukat, jotta on pakko seistä ryhdissä.


Onnistuinko bongaamaan kaksoset?


Juliana tekee struudelia.

Perillä meitä odotti ihana ruuan tuoksu ja Juliana, joka oli raastamassa omenoita struudelin täytteeksi. Oli tosi ihanaa taas käydä Semarangissa ja nähdä kavereita. Kuulemma tossa samaisessa keittiössä on kokannut monta vapaaehtoista kotimaansa ruokaa ennenkin (oisko ollu lähemmäs 10!) ja nyt siis oli vuorossa Itävalta. Minä ja Elsa ollaan sen verran saamattomia, että ei olla tän hiukkasen vajaan 6 kuukauden aikana kokattu muuta kun lettuja... Ja tietty ollaan itelle keitetty nuudeleita ja paistettu valkosipulileipää, mutta vähän on tainnut suomalainen ruokakulttuuri jäädä pimentoon paikallisille.



Yllä olevassa kuvassa on alkukeitto. Kun saavuttiin Benny luo, keittiössä porisi iso kattilallinen keittoa, joka sisälsi ties mitä vihanneksia ja juureksia sekä suuren palan naudan lihaa, mutta sitten koko keitoksesta siivilöitiin kaikki pois ja pelkästään porkkanat paloiteltiin joukkoon. Sinne Elsa sitten rullasi ja leikkasi lettuja (lettukeittoa hih) ja minä pilkoin persiljaa. Kuulosti tosi omituiselta laittaa lettua keittoon, mutta se olikin ihan hyvää. Ehkä ite kuitenkin jatkossa mielummin laitan sinne keittoon ne lihat ja vihannekset...


Pääruuaksi oli keitettyä lihaa, perunoita, papuja ja porkkanoita.


Jälkkäriksi oli struudelia.

Oli kyllä tosi hyvää ja ruokailun jälkeen vyöryttiin Elsan kanssa takaisin Patiin (bussilla). Ennen bussiasemalle pääsyä pysädeltiin kuitenkin mun asioilla - ostamassa saldoa, nostamassa rahaa ja lumpioita tuliaiseksi Winongiin. Luulin, että lumpion ois jotain makeeta leivonnaista, mut selvisi, että se on vähänniinku kevätkääryle, sisällä bambumössöä ja ulkokuori taikinaa, joka uppopaistetaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti